perjantai 1. kesäkuuta 2012

Hyvää kesää raparperipiirakalla höystettynä!

Minun on nyt siis tullut aika lähteä äitiyslomailemaan ja jättää Tuula sijaisekseni.

Kiitos kaikille blogin lukijoille ja kommentoijille tähänastisesta taipaleesta ja tietysti mitä mainiointa kesää kaikille: muistakaa ihailla mehiläisiä ja nauttia valosta ja hunajaisista herkuista! 

Alkukesän makuihin kuuluu ehdottomasti raparperi muodossa tai toisessa. Monilla on varmaan jokin suosikkiohje raparperipiirakkaan, mutta vaihtelun vuoksi voi kokeilla myös jotain uutta versiota. Minä innostuin testaamaan Kantri-lehdestä löytynyttä ohjetta, jossa raperperikiisselimäinen täyte yhdistyy ruis-hunajataikinapohjaan.

Kieltämättä oikein maistuva versio: ruispohja sopii hyvin raparperille. Nautinto tietysti viimeistellään vaniljakastikkeella tai -jäätelöllä.

Raparperipiirakka ruis-hunajataikinaan

• 150 g voita tai margariinia
• 1 dl sokeria
• 1/2 dl hunajaa
• 1 muna
• 1 tl leivinjauhetta
• 3 dl ruisjauhoja
• 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

• 1/2 kg raparperia
• 1 dl vettä
• 1 dl sokeria
• 1 dl hillosokeria
• 2 tl kanelia
• noin 1 dl vehnäjauhoja
• 1 dl hunajaa

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää muna ja jatka vatkaamista. Nostele vaahtoon hunaja. Yhdistä kuivat aineet ja lisää seokseen, älä vatkaa. Anna taikinan levähtää hetki kylmässä.

Pilko raparperit ja kiehauta kattilassa sokerin kanssa. Anna seoksen jäähtyä ja lisää loput aineksista. Tarkista maku. Painele taikina piirakkavuokaan. Levitä täyte piirakkapohjalle ja paista 185 asteessa noin puoli tuntia.

- - -

Jos minun toimintani poissaoloni aikana kiinnostavat, niin niitä  voi silloin tällöin seurailla esimerkiksi omien sivujeni tai Twitter-tilini kautta. Päivitän myös Kulutusjuhla-sivustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti