perjantai 6. heinäkuuta 2012

Kesäkeiton aika

Suomen suvi on lyhyt ja meillä on vain vähän sesonkiaikaa tuoreille kasviksille. Niinpä niistä pitää nauttia nyt, kun se on mahdollista. Torit ja kaupat ovat tällä hetkellä värikkäinä kotimaisista tuotteista ja moni onnekas saa myös kasviksia suoraan oman pihan kasvimaasta. Ostin torilta multatuoreita kesän tuotteita ja niistä syntyikin herkkuni, kesäkeitto. Se on nopeasti tehty ruoka joka sopii hyvin kiireettömien hellepäivien lounaaksi. Monissa ohjeissa kesäkeitto makeutetaan lusikallisella sokeria. Korvasin tässä reseptissä sokerin hunajalla ja se toimikin hyvin.

Kesäkeitto 

 

0,5-1 l            vettä
1 tl                 suolaa
0,5 kg            uusia perunoita
nippu             uusia porkkanoita
1 pieni           kukkakaali
6 dl                maitoa
n. 100 g         tuoreita herneitä
3                    kesäsipulia
                      kokonaisia mustapippureita
1,5 rkl            vehnäjauhoja
1 rkl               hunajaa
                      nokare voita
sekä koristeluun persiljaa ja ruohosipulia.
 

1. Lohko perunat, pilko porkkanat ja pane ne kiehumaan suolan ja pippurien kera.
2. Lisää kukkakaalipalat, kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet n. 10 minuuttia.
3. Keitä vielä 5 minuuttia ja lisää herneet ja sipuli.
4. Kun vihannekset ovat lähes kypsiä, lisää voi, hunaja sekä maito, johon on sekoitettu vehnäjauhot. Keitä hiljalleen vielä viitisen minuuttia.
5. Koristele persiljalla ja ruohosipulilla. Syö ja nauti kesäpäivästä.
































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti