keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Hunajaa ja rapeaa pekonia: pekoni-sipulipiirakka

Hunaja ja rapea pekoni sopivat yhteen. Tämä tuli testattua, kun kokeilin viikonloppuna pekoni-sipulipiirakka -reseptiä. En yleensä käytä pekonia ruuanlaitossa, mutta tämä oli oikein hyvä suolaisen piirakan ohje ja hyvää vaihtelua niiden ainaisten sienipiirakoiden sijasta, joita minä useimmiten teen. Eihän tämä mikään kevyt resepti ole, smetanaakin kului ihan riittävästi, mutta välillä pitää antaa mennä!

Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin maun tuomiseksi tummaa olutta. Jätin sen tällä kertaa pois, vaikka se varmasti sopisi erinomaisesti. Paistoin sipulirenkaat ja pekonin pannulla ja lisäsin lusikallisen hunajaa. Se ikään kuin karamellisoi rapean pekonin - tämä toimi tässä ruuassa herkullisesti! Seuraavaksi päiväksi jäljelle jäänyt pala maistui vieläkin maukkaammalta... 

Pekoni-sipulipiirakka

Pohja:
75 g pehmeää huoneenlämpöistä voita
75 g smetanaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

Täyte:
150 g pekonia
2 sipulia renkaina
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria
120 g smetanaa
2 kananmunaa
(0,5 dl tummaa olutta)

Valmista pohja nyppimällä tasaiseksi voi, smetana ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Mausta ripauksella suolaa. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Painele se sitten piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Leikkaa pekoni paloiksi. Kuumenna öljy ja kuullota sipulirenkaat ja hienonnettu valkosipuli. Lisää pekoni ja paahda rapeaksi. Lisää hunaja, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita. Vatkaa smetana, munat ja olut keskenään. Mausta pippurilla. Kaada pekoni-sipulitäyte piirakkapohjalle ja smetanaseos täytteen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoile huoneenlämpöisenä.

(Resepti on alunperin Länsi-Uusimaa -lehdestä)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti