maanantai 1. lokakuuta 2012

Jälkiruuaksi suussasulava Crème caramel

On jälleen hunajaisen jälkiruuan vuoro. Crème caramel on suussasulava ja helppo jälkiruoka. Siitä on myös mahdollista tehdä näyttävän näköinen, kunhan onnistuu keikauttamaan vanukkaan siististi lautaselle. 

Löysin hunajaan tehdyn paahtovanukkaan ohjeen Hunajakirjasta. Äkkiä nuo vanukkaat sulivatkin ruokailijoiden suihin. Kannattaa kokeilla!


Crème caramel hunajalla (neljälle)

1 dl ruokosokeria (vuokiin)
5 dl maitoa tai kermaa
1 dl hunajaa
6 kananmunan keltuaista

Voitele neljä leivosvuokaa ja asettele ne uuninpannun pohjalle, jossa on pari senttiä vettä. Sulata ruokosokeri kattilassa ja jaa sula massa vuokien pohjalle. 
Kiehauta maito tai kerma ja anna jäähtyä. Lisää seokseen hunaja ja sekoitetut keltuaiset. Älä vatkaa seosta. Kaada seos vuokiin ja peitä foliolla. Kypsennä uunin keskiosassa 200 asteessa 40 minuuttia.
Anna jäähtyä ja kumoa varovasti lautaselle. Voila'!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti