Tämä ohje oli todella nopea ja simppeli mutta silti hiukan erilainen kuin peruspiirakka. Vaniljajäätelöä vielä kuuman paistoksen päälle - ja koko herkku meni nopeasti parempiin suihin.
Hyvää alkavaa kesää kaikille blogin lukijoille!
Hunajainen raparperipaistos
0,5 l paloiteltuja raparpereja
3/4 dl hunajaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl appelsiinimehua
Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
1,5 dl maitoa
ripaus suolaa
Pinnalle:
3 rkl sokeria
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
2 rkl sulatettua voita
Paloittele pestyt raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita ne,
hunaja, jauhot ja appelsiinimehu kulhossa. Levitä seos voidellun piirakkakulhon
tai uunivuuan pohjalle.
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet, hunaja ja
sulatettu voi. Kaada joukkoon maito ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaulitse taikina piirakkavuuan kokoiseksi tai
hiukan pienemmäksi, sentin-parin paksuiseksi levyksi. Asettele raparperien päälle. Leikkaa
piirakkataikina jo tässä vaiheessa paloiksi, esim. neliöiksi.
Sekoita lopuksi sokeri, appelsiininkuori ja sulatettu
voi. Levitä seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leivos on kauniin kullanvärinen. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.
Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leivos on kauniin kullanvärinen. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti