keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Raparperipaistos (kera hunajan ja appelsiinin)

Nyt saa jälleen parasta kesäherkkua - raparperia! Eilen nappasin kotimatkalla torilta nipun ja tein vierailleni raparperipaistoksen. Tähän ohjeeseen tuli myös vähäsen appelsiinimehua ja appelsiininkuorta. Maku sopikin raparperin ja hunajan kanssa yhteen erinomaisesti!

Tämä ohje oli todella nopea ja simppeli mutta silti hiukan erilainen kuin peruspiirakka. Vaniljajäätelöä vielä kuuman paistoksen päälle - ja koko herkku meni nopeasti parempiin suihin.
Hyvää alkavaa kesää kaikille blogin lukijoille!

Hunajainen raparperipaistos


0,5 l paloiteltuja raparpereja
3/4 dl hunajaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl appelsiinimehua

Taikina:
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl hunajaa
1 tl leivinjauhetta
75 g voita
1,5 dl maitoa
ripaus suolaa

Pinnalle:
3 rkl sokeria
1 rkl raastettua appelsiininkuorta
2 rkl sulatettua voita


Paloittele pestyt raparperit pieniksi paloiksi. Sekoita ne, hunaja, jauhot ja appelsiinimehu kulhossa. Levitä seos voidellun piirakkakulhon tai uunivuuan pohjalle.
Valmista taikina. Sekoita kuivat aineet, hunaja ja sulatettu voi. Kaada joukkoon maito ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
Kaulitse taikina piirakkavuuan kokoiseksi tai hiukan pienemmäksi, sentin-parin paksuiseksi levyksi. Asettele raparperien päälle. Leikkaa piirakkataikina jo tässä vaiheessa paloiksi, esim. neliöiksi.
Sekoita lopuksi sokeri, appelsiininkuori ja sulatettu voi. Levitä seos piirakan päälle.

Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes leivos on kauniin kullanvärinen. Tarjoile lämpimänä sellaisenaan tai esimerkiksi jäätelön kanssa.


 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti