maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kuorrutetut raparperimuffinit

Tänään on perheessämme juhlapäivä: poikamme täyttää vuoden.

Yksivuotisuus on tärkeä  merkkipaalu mm. siksi, että sen jälkeen lapsi saa syödä myös monia elintarvikkeita, joita imeväisikäiselle ei suositella. Näihin kuuluvat mm. hunaja ja raparperi. Hunajassa on pieni riski imeväisbotulismiin, joten hunajalla herkutteluun kehotetaan vasta vauvaiän jälkeen.

Syntymäpäiväjuhlintaan otettiin varaslähtö eilen. Näin lapsi pääsi maistamaan hunajaisella kuorrutteella höystettyä raparperimuffinia.

Taikina:

125 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
2 munaa
2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 dl raparperinpaloja
1 dl vettä
3/4 dl hunajaa

Kuorrute:

100 gr Philadelphia-tuorejuustoa
1-2 rkl notkeaa tai juoksevaa hunajaa
2-3 rkl tomusokeria
2-3 tl sitruunamehua

(Koristeeksi mantelilastuja)
Muffinit kelpasivat myös yksivuotiaalle.
Tosin suuri osa leivonnaisesta tietysti
lopulta murenneltiin pitkin pöytää.

Pehmitä raparperinperinpaloja joko mikrossa (2 - 3 min. täydellä teholla) tai kattilassa niin, että palat pehmenevät, mutta eivät hajoa. Kaada puolet vedestä pois. Lisää hunaja.

Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää jauho- sekä raparperiseos vuorotellen taikinaan. Sekoita, mutta älä vaivaa.

Jaa taikina muffinivuokiin kahdella lusikalla.
Kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia.

Kuorrute:
Sekoita ainekset keskenään. Käytä hunajaa, tomusokeria ja sitruunamehua makusi mukaiset määrät. Jos haluat kuorrutetta reilun kerroksen, niin tee tupla-annos.

Levitä tai pursota kuorrute jäähtyneille muffineille. Koristele halutessasi mantelilastuilla.

Ohjeesta tuli muffinipellillinen eli 12 muffinia.

(Muffinitaikinan resepti alunperin Piltin nettisivuilta, kuorrute kehitelty itse)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti