keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Lohta cajunkastikkeella

Ystäväni teki minulle jokin aika sitten Cajunlohta. Hiukan tulinen, paprikalla ja eri pippureilla maustettu lohi oli piristävä vaihtoehto perinteisen uunilohen tilalle. Resepti oli myös ilahduttavan helppo, kun itsekin kiireessä kokeilin reseptiä. Alkuperäisessä kastikkeessa on käytetty makeuttajana sokeria, mutta Katja neuvoi korvaamaan sokerin hunajalla. Itsekin tein ohjeen hunajalla ja lisäsin vielä määrää yhdestä teelusikallisesta kahteen, jotta tulee mehukkaampi lohi. Kiitos reseptistä, Katja!

Hunajainen cajunkastike sivellään raa'an lohen pintaan

Cajunlohi

600-700 g lohifileetä
suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl chilijauhetta
1 tl cayennepippuria
2 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua oreganoa
2 tl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä

Mausta lohifilee suolalla. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää mausteet sekä hunaja. Anna öljyn ja mausteiden maustua hetki, mutta varo polttamasta niitä.
Sivele mausteseos lohifileen pintaan. Kypsennä uunissa 200 asteessa 20-30 min, kunnes lohi irtoaa nahasta hyvin.
Tarjoile esim. perunamuusin ja salaatin kera.

Ruokaterveisin, Tuula

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti