keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Halloumi ja hunaja – hieno makupari

Hunaja sopii tunnetusti hyvin yhteen erilaisten juustojen kanssa. Yksi omista suosikeistani on paistetun halloumin maustaminen hunajalla: makea sipaus sopii hyvin yhteen suolaisen halloumin kanssa.

Viikonlopun salaattiin yhdistin halloumin punajuurten kanssa. Kuva on pikainen räpsy kännykällä, joten kuva ei tee oikeutta makujen yhdistelmälle.



Halloumi-punajuurisalaatti (kolmelle)

3 punajuurta*
suolaa, mustapippuria*
1 punasipuli*
n. 2 rkl rypsiöljyä *
1 pkt halloumia (200 gr)
salaattisekoitusta (itse käytin pussillisen Lempi-annossalaattia)
siemeniä tai pähkinöitä (esim. auringonkukansiemenet) *
balsamicoa
1 - 2 tl pehmeää suomalaista hunajaa*


Leikkaa punajuuret ohuiksi siivuiksi. Paista siivut rypsiöljyssä kypsiksi (n.10 minuuttia). Mausta kevyesti mustapippurilla ja suolalla.
Leikkaa halloumi siivuiksi ja paista öljyssä pannulla niin, että halloumi saa myös väriä.
Asettele lautasille haluamasi salaatit ja punasipulista leikatut ohuet renkaat.
Lisää päälle punajuuret, paistettu halloumi sekä siemenet ja pähkinät.
Valuta halloumin päälle hieman balsamicokastiketta ja hunajaa.

Tähdellä (*) merkityt raaka-aineet hyötyvät hyönteispölytyksestä eli pölyttäjiä tarvitaan sadon tai siementen muodostamiseen. Lue lisää pölyttäjistä ja pölytyksen merkityksestä Pölytys.fi -sivulta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti