torstai 22. kesäkuuta 2017

Hunajainen raparperijuoma







Parhaillaan on käynnissä raparperin satokausi. Usein raparperi on hyvinkin tuottoisa, joten vinkit sen helppoon hyödyntämiseen tulevat tarpeeseen. Hunaja pehmentää hyvin raparperin happamuutta ja sopii raparperin kaveriksi vaikkapa kesäiseen juomaan.

Netistä löytyy monenlaisia raparperijuomareseptejä. Itse sovelsin Hannan soppa -blogista löytämääni ohjetta.


Juomaan tarvitset

  •  2 litraa vettä
  • vajaat 2,5 litraa raparperinpaloja 
  •   reilut 2 dl hunajaa
  •   ½ sitruunan mehun 
  •   vaniljasokeria


Juoma valmistuu seuraavasti

  •  Huuhdo raparperit ja pilko ne noin sentin mittaisiksi paloiksi. Kun keität raparperin kuorineen, juomasta tulee kauniin punaista (ja pääset paljon helpommalla 😊).
  • Keitä paloja 10–20 minuuttia.
  • Siivilöi raparperit juomasta. Voit käyttää sideharsoa tai painella raparperinpaloja siivilässä, jotta saat talteen kaiken niiden mehun.
  • Lisää juomaan hunajaa maun mukaan ja mausta juoma sitruunalla ja vaniljasokerilla. Monissa ohjeissa käytetään juoman maustamiseen vanilja- tai kanelitankoa raparperin keittovaiheessa. Itse oikaisin siinä kohtaa.
  • Anna juoman tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  • Nauti juoma kylmänä. Voit myös laimentaa juomaa kivennäisvedellä kuplivaksi. Meille maistui sekoitus, jossa oli puolet kivennäisvettä ja puolet raparperijuomaa.
  • Juoma säilyy kylmässä noin viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti